Cassia – színtelen henna – Szenna 100 g

1 190 Ft

Leírás

A Cassiát elsősorban hajápolásra használják, de enyhe színező hatása is van ősz hajszálakon, ha megfelelő ideig állni hagyjuk, hennával és indigóval keverve pedig módosítja azok árnyalatát.

Hajpakolás: Keverjük a cassia port langyos vízzel krémes állagúra. Vigyük fel a hajra, majd fóliába és törölközőbe tekerve hagyjuk fenn 1-2 órát. Meleg vízzel öblítsük ki és a szokásos módon mossunk hajat.

Hajfestés: Langyos vízzel keverjük krémes állagúra a cassia port, majd szobahőmérsékleten hagyjuk minimum 12 órát állni.

Világosítani nem tudja a hajat, de az ősz hajszálaknak enyhe szőkés árnyalatot adhat.

!!! A cassia önmagában nem túl hatékony, de hennával és indigóval különböző arányban keverve módosítja azok színét, és többféle árnyalatra ad lehetőséget.

Ha hennához keverjük világosabb és élénkebb árnyalatot kapunk, mint magában a hennával.

Ha hennát és indigót is keverünk hozzá, akkor a barna és szőke árnyalatokat kapunk.

FONTOS!

A cassiát viszonylag hosszú ideig, minimum 12 órát állni kell hagyni, hogy hajfestékként használhassuk, az indigót viszont csak közvetlenül festés előtt keverjük a keverékbe! A hennát is érdemes pár órával festés előtt hozzáadni.

A 100 g-os csomag tartalma körülbelül vállig érő hajra elegendő. Hosszabb haj esetén többet, rövid haj, illetve tőfestés esetén kevesebb port használjunk.