hennajagua, henna jagua

Indigó por – Indigo

1 190 Ft

108 készleten

Leírás

Indigó por hajfestéshez 100 g

100 % Indigofera tinctoria levél por

Az indigó port évszázadok óta használják hajfestésre. Hennával keverve a barna különféle árnyalatai és fekete hajszín érhető el vele.

Teljesen természetes növényi őrlemény, mely nem tartalmaz PPD-t, ammóniát, fémsókat vagy más egyéb hajfestékekre jellemző, a haj szerkezetét roncsoló összetevőket és allergéneket.

Fontos, hogy önmagában nem köt a hajhoz, ezért mindig hennával kombinálva használjuk.

Barna árnyalatokhoz:

Keverjünk hennaport langyos vízzel fogkrém állagúra, majd hagyjuk meleg helyen állni 1-3 órát. Közvetlenül festés előtt adjuk hozzá az indigóport és ha kell adjunk hozzá még vizet. Vigyük fel a hajra, tekerjük be fóliával majd egy törölközővel és 2-3 órán át hagyjuk fenn. Meleg vízzel öblítsük ki és mossunk hajat.

A végeredmény függ a haj eredeti színétől. A növényi hajfestékekkel nem lehet a hajat világosítani, tehát az alább megadott színek akkor érvényesülnek, ha a hajunk eredetileg világosabb, mint az elérni kívánt szín. Ha biztosak akarunk lenni a végeredményben, akkor érdemes egy hajtincsen színpróbát végezni. A henna miatt a hajnak mindig lesz egy vöröses csillogása.

Sötétvörös: 2 rész henna + 1 rész indigó

Gesztenyebarna: 1 rész henna + 1 rész indigó

Sötétbarna: 1 rész henna + 2 rész indigó

Fekete

Ha feketére szeretnénk festeni a hajunk ezt két lépcsőben tehetjük meg. Először fessük be a hajunk hennával, majd öblítés és száradás után indigóval.

Hennafesték elkészítése: a hennaport langyos vízzel fogkrém állagúra keverjük. Adhatunk hozzá egy evőkanál almaecetet, de ez elhagyható. 1-3 órát állni hagyjuk.

Indigófesték elkészítése: Az indigó port közvetlenül festés előtt langyos vízzel fogkrém állagúra keverjük.

Vigyük fel a hajra a hennafestéket, tekerjük be fóliával majd egy törölközővel és 2-3 órán át hagyjuk fenn. Meleg vízzel alaposan öblítsük ki. Száradás után, vagy másnap ismételjük meg ugyanezt indigóval is.

Fontos, hogy a henna és az indigó véglegesen megfesti a hajat, nem fog kikopni a szín és eltávolítani sem nagyon lehet. Azoknak ajánljuk, akik szeretnék a hajukat egészségesen tartani és tiszta növényi anyagokkal ápolni, ugyanakkor nem igénylik, hogy gyakran változtassák a színét.  Következő alkalommal már csak tőfestést kell végezni, mert az egymásra festett rétegek egyre sötétebb színt eredményeznek.

Mennyiség:

Vállig érő haj egyszeri festésére kb. 100 g növényi porra van szükség. Rövid haj, vagy tőfestés esetén elég, ha 33 g-ot, egy csomag harmadát keverjük be. Hosszabb hajnál értelemszerűen több festéket használjunk.