Hajfestés hennával

henna, vörös, természetes hajfestés, hajfestés,
Napsütésben ragyogó vörös színű a hennázott haj

Hajfestés hennával? Sokan érdeklődtök a természetes hajfestés iránt, és hogy milyen színeket lehet vele elérni.

Először is fontosnak tartom elmondani, hogy a henna működési mechanizmusa más, mint a mesterséges hajfestékeké. Nem épül be a haj szerkezetébe, hanem bevonja azt. Éppen ezért nem is roncsolja a hajszálakat, kifejezetten ápolja őket. Hajhullás, korpásodás esetén kifejezetten hasznos, hajápoló hatású természetes hajfesték.

A henna nem kopik ki a hajból, véglegesen beszínezi, későbbiekben elég tőfestést alkalmazni.

Fontos leszögezni, hogy NINCS TÖBBFÉLE SZÍNŰ HENNA, annak ellenére, hogy kereskedelmi forgalomban sok olyan henna hajfesték van, ami erre enged következtetni. (Jó esetben más növényi összetevőkkel variálják a színeket, rosszabb esetben “hagyományos” ipari hajfestékekhez adnak hennát, hogy hennás hajfestékként adhassák el. Mindig olvasd el az összetevőket, mikor henna hajfestéket vásárolsz!)

A HENNA VÖRÖSRE FESTI A HAJAT, annak árnyalata pedig az eredeti hajszíntől függ. Világosítani nem tudja!!!

Szőke hajat élénk vörösre, olyan igazi lángoló színűre tudsz festeni.

A  világosbarna hajat sötétvörösre festi, az egész sötétbarnának pedig bronzos árnyalatot ad.

Fekete hajnál is maximum egy kis vöröses beütésre számíthatsz.

Az ősz hajszálak élénk, narancssárgás-vörösek lesznek tőle. Ettől a hajnak kicsit melíros hatása lesz, amit a legtöbben kifejezetten szeretünk.

HA NEM (KIFEJEZETTEN) VÖRÖS HAJAT szeretnél, akkor érdemes a hennát más hajestő növényekkel keverni.

A leggyakrabban használt ilyen növény az indigó, aminek a segítségével a barna különböző árnyalatait érhetjük el.

Én a világosbarna hajamat 1 rész indigó, 3 rész henna keverékével szoktam gesztenyebarnára festeni. Kifejezetten az őszülő hajszálak miatt használom. Az így nyert szín elég közel áll az eredeti hajszínemhez, csak élénkebb, élettel telibb.

Ha kifejezetten barna hajat szeretnél, (szőke, világosbarna, középbarna) haj esetén, fele fele arányban keverheted a hennát és indigót.

Ha FEKETÉRE festenéd a hajad, ezt legjobb két lépcsőben megvalósítani: Fesd be egyik nap 100% hennával, második nap 100% indigóval. Bár a dupla munka rémisztően hangozhat, hidd el megéri! A fekete hajfestékek PPD tartalmuk miatt rengeteg gondot okoznak a fodrásziparban, és hosszútávú használatuk a haj roncsolódásához, nagyarányú hullásához vezet.

Említésre méltó még a CASSIA vagy SZENNA, amit színtelen hennának is neveznek. A kassziát legtöbben ápoló hajpakolásnak használják, de ha bekeverés után 8-10 órát állni hagyjuk, és utána visszük fel a hajra, sárgás, aranyos árnyalatot ad az ősz hajszálaknak. Egyhén őszülő szőke hajra tökéletes lehet.  Ha hennához keverve használod, annak vörös színét tovább élénkíti.

FESTETT HAJ esetén a közhiedelemmel ellentétben nem muszály megvárni, hogy a festett rész teljesen lenőjön, egy-két hónap szünet után alkalmazhatók a természetes hajfestékek.

A recept egyszerű:

Ha hennával, kassziával, vagy azok keverékével akarod festeni a hajad:

A hennaport keverd langyos vízzel fogkrém állagúvá, és adj hozzá egy kis kanál citromlevet, vagy ecetet. Hagyd néhány órát állni (henna esetén jó minőségű hennaporból 1-3 óra bőven elegendő, kassziával együtt inkább 8-10 órát javaslunk). Kend fel a hajadra, majd tekerd be konyhai fóliával, és egy meleg törölközővel. Hagyd fenn a festéket 1-3 órán keresztül, majd alaposan mosd meg a hajad.

Ha indigóval kevered a hennát, szintén a fentiek szerint járj el, de az indigót közvetlenül festés előtt add a festékhez.

Hennát ITT tudsz vásárolni, indigót és kassziát pedig egy pár hónapon belül találsz majd nálunk.