HENNA RECEPT

Akár először szeretnél hennafestéket készíteni, akár a legkörmönfontabb módszerekkel próbálkoztál már, garantáljuk, hogy ez az egyszerű henna recept beválik.

Hozzávalók:

100 g  Raj hennapor

40 g kristálycukor vagy fruktóz

30 ml illóolaj (francia levendula, cajeput vagy teafa)

Kb. 225 ml víz, citromlé, vagy a kettő keveréke

Keverd össze a henna port és a cukrot, majd a víz egy részével készíts sűrű pasztát. Keverd hozzá az illóolajat, majd a maradék vizet. Tapasztalataink szerint 225 ml folyadék az ideális mennyiség, de a henna állagát befolyásolhatja a hőmérséklet, a levegő páratartalma, és a hennafestők ízlése is eltér, hogy mennyire sűrű hennapéppel szeretnek dolgozni. Ezért javasoljuk, hogy kb. 2 dl víz után apránként öntsd bele a maradékot, amíg a kedvedre való, nagyjából fogkrém állagú pépet kapsz.

Takard le a hennát konyhai fóliával, és hagyd meleg helyen állni. Ha csak vízzel keverted 5-6 óra elég neki, ha citromlevet is használtál 8-12 óra múlva érik be. Ezt érdemes kipróbálni: Helyezz egy gombostűfejnyi hennát a tenyeredbe. 5 perc után töröld le. Ha élénk, világos narancs nyomot hagyott, a henna festéked kész van. Tölcsérbe töltheted, és festhetsz vele.

Fontos! A recept arányait befolyásolják az összetevők. Például Rajasthani hennához sokkal kevesebb cukor kell mint pakisztánihoz stb. Az itt megadott arányok a webshopunkban kapható hennára lettek kikísérletezve.

Ha szeretnéd megnézni milyen színt érhetsz el ezzel a recepttel nézd meg a galériánkat vagy az Instagram oldalunkat.